Logodnicul ei a murit în ziua nunții, iar ce a descoperit ulterior despre viața lui secretă a fost neașteptat. „Era ca într-un thriller”

de: Cojocaru Cristian
22 06. 2024
Kaitlin Palmieri (Foto: Ben Zucker/The Guardian)

Kaitlin l-a cunoscut pe Eric pe o aplicație de dating la începutul anului 2018, pe vremea când locuia în New York. Eric era atrăgător, vorbăreț și interesant. Kaitlin se îndrăgostea de el – dar era ceva ce trebuia să-i spună. În 2015, Kaitlin fusese îndrăgostită de un bărbat pe nume Mike. De ziua ei de naștere, părinții i-au organizat o petrecere la casa lor. Toată lumea se distra până când a auzit un strigăt. Fratele ei striga numele lui Mike. Când a alergat spre ei, l-a văzut pe Mike prăbușit lângă piscina părinților ei. Alunecase în apă și nu mai respira. A încercat frenetic să-i facă resuscitare, dar Mike a rămas inconștient, scrie The Guardian.

La spital, i s-a spus că Mike nu se va mai trezi niciodată. Nimeni nu știe cum s-a rănit. Și-a fracturat câteva oase și a suferit o leziune cerebrală, dar nu se știe cum s-a întâmplat asta.

La șase zile după ziua ei de naștere, Kaitlin a ținut mâna lui Mike în timp ce aparatele care îl țineau în viață au fost oprite. Șocul și durerea ei erau de nesuportat.

A fost îngrozitor să retrăiască totul când i-a povestit lui Eric. Dar dacă aveau să aibă un viitor împreună, trebuia să fie bazat pe onestitate totală. Eric a fost minunat. Modul în care o asculta o făcea să se simtă în siguranță. Cinci luni mai târziu, s-au mutat împreună. Când el a cerut-o în căsătorie în Central Park în decembrie 2019, părea un basm. Kaitlin găsise din nou dragostea.

Era convinsă că povestea lor se va termina cu acceptarea pierderii și celebrarea bărbatului minunat care fusese Mike. Dar avea să urmeze o întorsătură de situație neașteptată.

Pregătirile de nuntă și tragedia

Se pregăteau să se căsătorească în august 2020. La cina cu prietenii și familia, cu o seară înainte de nuntă, Eric a ținut un discurs despre cât de mult o iubea. După aceea, Kaitlin l-a sărutat noapte bună și s-a dus în camera de hotel. Eric a rămas cu fratele său.

A doua zi dimineață, Kaitlin a fost trezită de telefon. A auzit vocea mamei ei. „Kaitlin,” a spus, cu un ton ciudat. „Trebuie să cobori în hol.” Un sentiment de teamă a cuprins-o. „Nu până nu îmi spui ce se întâmplă.” Părea că trecuse o veșnicie până când mama ei a răspuns. „Eric a murit în această dimineață.”

Kaitlin își amintește ce a urmat în fragmente. S-a prăbușit pe pat și se lupta să respire. Mama ei a venit la ușă și aproape că a trebuit să o ducă înapoi la casa părinților.

O autopsie a relevat că Eric a murit de un atac de cord la 33 de ani, din cauza unei afecțiuni necunoscute. Șocul și durerea ei erau profunde. Cum ar fi putut să fie la înmormântarea lui Eric când ar fi trebuit să fie în luna de miere?

Kaitlin Palmieri în rochia de nuntă pe care nu a apucat să o poarte. (Foto: de Ben Zucker/The Guardian)

Descoperirea vieții secrete

Pe măsură ce anii au trecut, Kaitlin a învățat să-și gestioneze durerea. Rochia de mireasă nepurtată încă atârna în garderobă, dar purta inelul în ocazii speciale. Simțea că astfel îl onorează pe Eric. Era convinsă că povestea lor se va încheia cu acceptarea pierderii și celebrarea bărbatului minunat care fusese Eric. Dar a mai existat o întorsătură de situație.

Anul trecut, pe 20 noiembrie – ziua de naștere a lui Eric – Kaitlin era pe Instagram când a văzut o postare comemorând pe cineva care murise și care avea același nume de familie și zi de naștere ca Eric. Autorul postării spunea că fusese cu el de ultima sa zi de naștere.

„Ce coincidență bizară,” s-a gândit, mai ales că postarea provenea de la cineva care aflase despre povestea ei cu ani în urmă și cu care fusese în contact sporadic de atunci. A făcut clic pe povestea Instagram, care a dezvăluit că postarea era de fapt despre Eric. A trimis un mesaj pentru a cere explicații. Două ore mai târziu, a primit răspunsul – cu capturi de ecran. Femeia l-a cunoscut pe Eric pe o aplicație de dating în martie 2019. Au început să se întâlnească și încă vorbeau cu 15 zile înainte de nunta lui Kaitlin. Văzând mesajele pe care le trimisese în timp ce stăteau împreună acasă, Kaitlin s-a simțit rău.

Era ca și cum ar fi fost prinsă într-un film, unul cu o întorsătură de situație îngrozitoare. Relația pe care credea că o avea; bărbatul pentru care a plâns – totul a fost o minciună. Kaitlin era disperată ca toată lumea să împărtășească indignarea ei, dar mulți oameni nu doreau să știe. Când cineva moare, oamenii nu vor să audă lucrurile rele pe care le-au făcut. „Te iubea,” a auzit în repetate rânduri. Dar asta nu era dragoste.

Kaitlin încearcă să accepte că nu va ști niciodată cum a simțit Eric cu adevărat față de ea. Nu știe ce era versiunea lui de iubire, dar știa că ea nu ar fi acceptat-o. Acum, Eric este ca un străin pentru ea. A rămas cu un fel de furie, pentru că nu poate să-i spună lui Eric cum a făcut-o să se simtă. E furie pentru atât de mulți ani irosiți.

În lunile care au urmat, Kaitlin s-a luptat cu depresia și anxietatea și urmează terapie. Dar vrea să vorbească despre asta și este bucuroasă că știe adevărul. Acum poate să se întâlnească cu cineva fără să fie bântuită de umbra bărbatului „perfect”. În acest sens, este acum liberă.